07 Temmuz
2015
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

TÜGİS Tarafından 6 Adet Taslak Meslek Standardı Hazırlandı



Gıda sektöründe meslek standartlarının belirlenmesi amacıyla MYK ile Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) arasında imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında Dondurulmuş Gıda Üretim Operatörü (Seviye 4), Meyve-Sebze Püre ve Konsantresi Hazırlama Operatörü (Seviye 4), Meyve-Sebze Suyu ve Meşrubat Hazırlama Operatörü (Seviye 4), Mısır İşleme Operatörlüğü (Seviye 4), Nişasta Bazlı Ürünler Endüstrisi Rafineri Operatörlüğü (Seviye 4) ve Su Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4) taslak meslek standartları hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilmiştir.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına ulaşmak için tıklayınız.

Söz konusu taslak meslek standartları için görüş alma süreci 7 Ağustos 2015 tarihinde tamamlanacaktır. TÜGİS tarafından, gelen görüşler doğrultusunda taslak standartlar gözden geçirildikten sonra MYK Gıda Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

STARCHY