23 Aralık
2009
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

TESK Yiyecek-İçecek Alanında 5 Taslak Meslek Standardı Hazırladı



tesklogohabericinkck231209_1

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) arasında “Metal”, “Tekstil, Hazır Giyim, Deri”, “Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri” ve ”Toplumsal ve Kişisel Hizmetler” sektörlerinde daha çok esnaf ve sanatkârlara yönelik olan mesleklerin standartlarının belirlenmesi amacıyla 9 Mart 2009 tarihinde imzalanan “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında ilk taslak meslek standartları hazırlandı.

Yiyecek-İçecek alanında yer alan;

Dönerci (Seviye 3)

Kantinci (Seviye 3)

Kantinci (Seviye 4)

Kebapçı (Seviye 3)

Pideci    (Seviye 3)

mesleklerine ilişkin taslak meslek standartları ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderildi.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartlarına ulaşmak için tıklayınız...

Taslak meslek standartları ile ilgili görüş bildirmek için tıklayınız...

Söz konusu taslak meslek standartları için görüş alma süreci 21 Ocak 2010 tarihinde tamamlanacaktır. Gelen görüşler doğrultusunda TESK tarafından gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra, nihai taslaklar MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.