12 Nisan
2021
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu arasında “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” İmzalandı.



Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu arasında Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe “Aşçı (Seviye 3)” mesleğine yönelik ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik ile “Bulaşıkhane Görevlisi (Seviye 2)” mesleğine yönelik ulusal yeterlilik hazırlamak üzere 9 Nisan 2021 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

Mesleki Yeterlilik Kurumunda gerçekleştirilen törene Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Adem CEYLAN, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı E. Aykut YENİCE, Federasyon Genel Sekreteri Gülşah DÜZENLİ ve ilgililer katılım sağladı.

120421-1

Kurum Başkanımız Sayın CEYLAN törende yaptığı konuşmada; kurum faaliyetlerine değinerek ulusal meslek standardı ve ulusal yeterlilik hazırlama çalışmaları ile mesleki açıdan yetkin bireylerin sahip olması gereken mesleki bilgi ve becerilerin tanımlandığı, uluslararası akreditasyona haiz kalite güvencesi sağlanmış sınav ve belgelendirme faaliyetleri ile de mesleklerinde yetkin olan bireylerin tespit edildiğini ve belgelendirildiğini dile getirmiştir.

Sayın CEYLAN, Kurum olarak ulusal meslek standardı ve ulusal yeterliliklerin hazırlanması, sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin yürütülmesi ve diğer kurumsal faaliyetler bağlamında AB fonlarından da etkin bir şekilde istifade edildiğini, bugüne kadar 21 milyon Euro fon kullanıldığını ve önümüzdeki dönemde de 18 milyon Euro fon kullanılacağını vurgulamıştır. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu tarafından VOC-Test Merkezleri–III Hibe programı kapsamında yaklaşık 225 bin Euro’nun nitelikli iş gücü oluşumunda kullanılacağını belirtmiştir.

120421-2

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın E. Aykut YENİCE ise yaptığı konuşmada, yiyecek ve içecek hizmetleri alandaki mesleklere sahip çıkılmasında verilen destekten ötürü memnuniyetini dile getirmiştir. Sayın YENİCE, sadece aşçılık ve aşçılık alanındaki alt meslekler özelinde değil, ilgili alandaki tüm mesleklerde yapılacak çalışmalarda gerekli katkıyı vermekten memnuniyet duyacaklarını belirterek yapılan bu protokolden ve bu kapsamda sağlanan destekten ötürü Kurumumuza teşekkürlerini iletmiştir.

Yapılan konuşmaların ardından, işbirliği protokolü Sayın CEYLAN, Sayın YENİCE ve Sayın DÜZENLİ tarafından imzalanmıştır.

120421-3

120421-1