16 Nisan
2019
Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı

Gıda Sektöründe 7 Adet Taslak Yeterlilik Hazırlandı



Gıda sektöründe ulusal yeterliliklerin belirlenmesi amacıyla MYK ile Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) arasında imzalanan “Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında görevlendirilen TÜGİS tarafından; Et Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4), Meyve-Sebze Püre ve Konsantresi Üretim Operatörü (Seviye 4), Meyve-Sebze Suyu ve Alkolsüz İçecek Üretim Operatörü (Seviye 4), Mısır İşleme Operatörü (Seviye 4), Nişasta Bazlı Şeker Rafineri Operatörü (Seviye 4), Su Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4) ve Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4) taslak yeterlilikleri hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilmiştir.

İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız...

Söz konusu taslak yeterlilikler için görüş alma süreci 15 Mayıs 2019 tarihinde tamamlanacaktır. TÜGİS tarafından, gelen görüşler doğrultusunda taslak yeterlilikler gözden geçirildikten sonra yapılacak olan pilot sınavların ardından MYK Gıda Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

160419-3